03. 08. 2014.

Milasica

Dragi čitatelji,
predstavljam vam tortu koja je oduševila nepca mnogih, popunila špekiće te skoro izazvala igre gladi u borbi za posljednji komad.



Kako ju napraviti?

TIJESTO

20 dag brašna
10 dag šećera
10 dag maslaca
1 jaje
1 vanilin šećer
½ praška za pecivo

Sastojke stavite u veću posudu te zamijesite. Dobivenim tijestom obložite kalup za tortu.

FIL

½ l mlijeka
2 pudinga od vanilije
20 dag šećera
900 g milerama

Sami vam sastojci govore kako prvo trebate skuhati puding, potom dodati mileram. Nastalu smjesu ulijte u kalup za tortu.

Pecite na 180 °C dok fil ne porumeni (otprilike 50ak minuta)




Na fil nakon hlađenja možete staviti voće po volji. Moja trenutno omiljena kombinacija su jagode + preljev za torte s finim okusom jagode dr. Oetkera.


Do sljedećeg recepta,
Tajana

1 komentar:

  1. Odlicna torta :) Vrlo jednostavna za napraviti :) A pojela se u roku keks! :)

    OdgovoriIzbriši